Намерете своя нов дом

+359 893 350 009, +359 893 350 010

Пазарът на недвижими имоти в България през 2019 година - динамичен и изненадващ или предвидим и стабилен?

За настоящата 2019 г. част от експертите, работещи на пазара за недвижими имоти, изказват мнение, че тя ще бъде динамична и непредвидима за този бранш. Влияние ще окажат темповете на политическия живот в страната, който пряко ще въздейства върху икономиката и съответно върху цените на пазара на имоти. Очакванията са за лека промяна надолу след средата на годината.

Пазарът на недвижими имоти у нас през 2019 г. ще запази тенденциите от предходната година. Така твърдят друга част от специалистите в сектора, според които миналата година беше успешна за бизнеса с имоти. Отчетен беше ръст на сделките и цените, като това развитие се наблюдаваше не само в големите градове, но и в по-малките населени места в страната.

През 2019-та се очаква повишено търсене на двустайни и тристайни апартаменти в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас. Предлагането ще се увеличи вследствие на активното строителство. От своя страна пък, прогресивният строеж на жилища ще доведе до лек спад на цените на апартаментите и плавно нарастване на лихвите по кредитите. Предвижда се търсене на атрактивни имоти като: апартаменти в затворен вид комплекси, офиси, добре оборудвани складови площи, магазини с добра локация, земеделски земи. Интерес ще има към самостоятелни къщи, затворени комплекси с къщи и парцели с право на строеж, намиращи се в покрайнините на големите градове.

Експертите, които предвиждат стабилен пазар на имоти през 2019 г., са на мнение, че изненади няма да има и при цените на недвижимото имущество.  Това ще допринесе за създаване на спокойна атмосфера и сключване на успешни сделки за всички участници на пазара.

Дата на публикуване: