Намерете своя нов дом

+359 893 350 009, +359 893 350 010

Полезно: Инвестиция в имот!

Ръстът на икономиката, покачването на цените на недвижимото имущество и добрите ипотечни кредити, са фактори, които обясняват интереса към инвестиция в имоти през последните години.

Намерението да вложите пари в недвижимо имущество, може да е продиктувано от различни причини: наличие на собствен капитал, освободени пари от друга инвестиция, вложение с цел допълнителен доход. Независимо какво е основанието за вашето решение, то трябва да се разгледа внимателно и разумно. Ето защо е важно да се съобразите с няколко основни момента, преди да пристъпите към подобен вид инвестиция. На първо място уточнете имота, в който желаете да вложите парите си: апартамент в града, офис или магазин, ваканционен имот.

Най-често е капиталовложението в апартамент с цел отдаване под наем. Вариантите са за закупуване на обзаведено жилище, което вече е отдадено под наем или придобиване на незавършен апартамент, който сами ще ремонтирате и обзаведете. В този случай се гарантира отдаване на имота срещу по-висок наем.

Подходящи за финансово вложение са офис и бизнес площите: магазин, заведение, шоурум. Обикновено покупката на такъв имот изисква повече средства, защото цените на квадратен метър са по-високи.

Възвръщаемостта от инвестиция във ваканционен имот отнема повече време. Трябва да предвидите през каква част от годината можете да го отдавате под наем. Важно е да обърнете внимание на средните цени на наемите, предлагани в курорта / комплекса. Значение за приходите ви ще има и вида на наема: краткосрочен или дългосрочен. Съобразете се също със средствата, които ще отделяте за поддръжка и освежаване на имота при смяна на наемателите, но и преди началото и края на активния туристически сезон.

Печелившата инвестиция в недвижимо имущество, може да бъде гарантирана от детайлното проучване на пазара на недвижими имоти към момента на покупката и от обективната прогноза за бъдещето му развитие. Консултацията и помощта на експертите от агенцията за недвижими имоти, ще ви помогне безпрепятствено да реализирате всяка стъпка от осъществяването на успешно капиталовложение.

Дата на публикуване: